De Bouwploeg

Beste dorpsgenoten,

Wat is een carnaval zonder praalwagen? Dit kan natuurlijk niet daarom hebben wij bij de Deursackers onze bouwploeg.

Elke woensdag avond tussen 19.30 tot 23.00 uur bouwen wij aan o.a. de praalwagen, reclame borden, prinsen auto, koningsdag spellen etc. Zo zijn wij nu bijvoorbeeld bezig met een nieuw bord voor bij de ingang van leutbunker de Vang en uiteraard onze wagen. Ook komen er volgend jaar nieuwe raadslid borden voor in de tuinen met ons nieuwe logo.

De bouwploeg bestaat uit een aantal handige mannen vanuit Sijbekarspel/Benningbroek en omstreken. De meeste vrijwilligers van de bouwploeg zitten zelf ook in de raad van 11!

Daarbij is onze bouwploeg niks zonder vrijwilligers en sponsoren. Zo zijn wij ontzettend blij met een aantal bedrijven die onze bouw materialen sponseren. Denk hierbij aan houten platen/balken/planken, schroeven, piepschuim, purschuim, verf, hydrolyse onderdelen etc.

Via deze weg dus ook heel erg bedankt Bouwbedrijf Bruins, Vlaar & Vlaar, JDL Timmerwerken, Nieuwenhuis Infra en Service, D. Bosch Dienstverlening, Vlaar Groentechniek en Menno Meilink!

Elk jaar hebben we weer een uitdaging om iets te verzinnen wat te bouwen. En dit moet natuurlijk ook passend binnen het thema van de carnaval. Net als jullie horen wij dit ook pas de 11e van de 11e wat de uitdaging des te groter maakt! Het liefst bouwen wij op de kar iets wat beweegt, maar ja… Hoe doe je dat? Wat is daar voor nodig? Denk daarbij aan cilinders, draaikransen, hydromotoren, luchtcilinders, compressors, aggregaten etc. Regel het allemaal maar eens.. Maar onze nieuwe vrijwilliger die ook ontzettend van carnaval houdt en gigantisch fanatiek is, helpt ons goed op weg! Zijn ervaring met carnaval Zwaag kunnen wij natuurlijk goed gebruiken, dus welkom Rob Vlaar!

Voor onze bouwlocatie zitten wij vast bij familie Timmerman in Benningbroek. Hier kunnen wij het hele jaar aan de slag met bijvoorbeeld onze wagen, reclame borden maken en onderhoud aan de oud prinsen auto. Maar hier worden ook spellen gemaakt en of verzonnen voor bijvoorbeeld Koningsdag waar wij ook jaarlijks als vrijwilliger klaar staan.

Op deze locatie staat in de zomer maanden ook de prinsen auto gestald. Tijdens het bouwen zijn wij steeds opzoek naar een andere beschikbare ruimte voor dit immense voertuig. Meestal kon dit bij Paeon BV, dit jaar is hij eerst een periode bij Vriend Tulpen Sijbekarspel geweest en nu bij Aris Appel in Benningbroek, bedankt heren!

Maar niet alleen de Carnaval attributen vragen om aandacht en onderhoud ook de bouwlocatie zelf. Afgelopen najaar hebben wij de bouwlocatie deels opgeknapt door de kantine te isoleren en stroomvoorziening te vernieuwen voor de veiligheid van de vrijwilligers.

Dit doen allemaal doen wij onder leiding van onze chef karrenbouw Nick Zandvliet! (De handigstevan ons) Nick houdt de sfeer er goed in, op tijd beginnen, op tijd stoppen daarbij zorgt hij voor een gezellige sfeer. Aangezien wij ook van gezelligheid houden organiseren wij ook eens per jaar een BBQ wat altijd een sfeervolle avond is.

Kortom een leuke extra bezigheid op de woensdag avond!

Interesse in wat voor vorm ook?

Bel Nick Zandvliet 06-22636578

Scroll naar boven